Helyi közélet

2008.06.09. 23:24

Táncgála Nagyrábén

<p>Nagyrábén harmadik alkalommal zárták az oktatási sorozat befejezését táncgálával a művelődési ház tánccsoportjai.</p>

A szombat este nagytermet teljesen megtöltő vendégsereg izgalommal várta a Fekete párduc elnevezéssel működő tánccsoportok produkcióját. Az óvodások és a középiskolások táncaikat már bemutatták a Nagyrábén megtartott Sárrét Íze Fesztiválon.

Az apró táncosokat könnyeiket törölgető nagymamák, lélegzetüket visszafojtva izguló anyukák és jogosan büszkélkedő apukák, most is nagy tapssal jutalmazták a polka és country táncaik után.

Az akrobatikus és erő elemeket is magában foglaló produkciókról a hip-hop és az ifjúpárducok gondoskodtak. Vastapsos műsorszám volt nyolcadik általános iskolások angol és a középiskolások bécsi keringője is. Dübörgő tapsot és ismétlés követelést váltott ki a párducok sodró lendületű görög tánca.

Az öt különböző csoport, tizenöt produkciója után Kocsis Csaba a művelődési ház igazgatója emléklapot adott át valamennyi fellépőnek és meg köszöntötte Balogh Sándorné oktató munkáját. A sikerben és az ünneplésben természetesen ő is, és Kovács Györgyné is - aki fellépő ruhákat készítette - részesültek, amikor az est végén a csoportok virágcsokorral köszöntötték őket munkájukért.

A gálán résztvevők a nyári vakációt is felkívánják használni közösségük tovább formálására, mivel terveik szerint táborozásuk is lesz, a költségekhez való hozzájárulásokra is számítanak, amelynek gyűjtését a bemutatót követő bálon meg is kezdték.

Korponai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában