Helyi közélet

2008.06.16. 15:02

Jó gazdára lelt az árva kutya

<p>Debrecen - Meghalt egy kedves kutya gazdája, s akik szánták őt, az elaltatás helyett új gazdát kerestek neki. És sikerült! Képeinkben láthatja, milyen volt félősen, magányosan, s milyen most, az új otthonában.</p>

Június 4-én adtuk hírül, hogy amióta magára maradt, egy melléképületben húzódik meg a 4 éves kan kutya.

Az elhunyt gazda lánya meg-meglátogatja, enni és inni ad neki, de a környéken lakók nem mind ilyen jók.

A Naplónak egy aggódó kutyabarát azt írta:. „Ha szegény állat kimerészkedik a helyéről, ráengedik a farkaskutyát, néha meg is verik” .
Amint ezek a sorok a képpel és telefonszámmal együtt megjelentek a Haonon, többen is jelentkeztek. Szikszai Gabriella gondosan választotta ki az új gazdákat, akik Tiszacsegéről június 7-én eljöttek Debrecenbe, az általuk utóbb Lizinek elnevezett kutyáért.
Gabriella azóta meglátogatta náluk a kutyát, s az alábbi levelet és fotókat küldte - hogy pozitív hírek is legyenek!
„Itt küldöm a fotókat, most szombaton 14-én voltam kint Tiszacsegén meglátogatni a kutyát ... A házaspár tiszacsegei, nagyon szeretik az állatokat, egy hete  vitték el Debrecenből és már így néz ki. Felszabadult, de még fél, inkább a Jutkához a feleséghez húzódik, őt követi mindenhová. 

Egyből orvoshoz vitték, oltást kapott, az orvos egészségesnek találta csak a csontjait kell egy kicsit erősíteni, mivel szinte nem is járkált a volt telken, mert mindig menedéket keresett.

Azt hiszem a képek magukért beszélnek, összehasonlítva az egy héttel ezelőttiekkel, ahogyan kinézett a kutyus ...

Egyébként azóta nagyon sokan jelentkeznek nálam kutyáért, szerintem nem csak beszélni kellene róla  és menhelyekbe tenni, hanem cselekedni is.  Ez egy nagyon jó példa volt  erre! pedig csak pár ember volt benne.  (Nem illik saját magammal kezdeni, de  nem engedtem elaltatni a kutyát,  Nádasdi Szilvi - aki szintén azonnal cselekedett, és persze a Haon és a Napló munkatársa, hogy megjelenhetett a híre).

Nagyon jó hétvégém volt, mert láttam egy szerető családot, Tiszacsegén, akik nagy szeretettel gondoskodnak az árván maradt kutyusról, aki a Lizi nevet kapta!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában