Helyi közélet

2008.06.09. 10:51

Gereblyét vágott volt férje fejébe egy asszony Debrecenben

<p>Még a helyszínen, a mentőknek kellett lefűrészelniük annak a gereblyének a nyelét, melyet egy 57 éves debreceni asszony állított bele volt férje koponyájába vasárnap délután. Még az orvosok is megdöbbentek… <FONT color="#ff0000">Az esetről készült képeket és a videót csak nagykorú látogatóinknak ajánljuk!</FONT>&#160;<DIA alt="Gereblye állt a fejébe 2008.06.09." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gereblye__llt_a_fej_be_2008_06_09_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gereblye állt a fejébe 2008.06.09." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Gereblye-fejben-debrecen-krimi-horror_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

 

Másképp ugyanis a 60 éves, eszméletlen embert nem rakhatták mentőautóba. Míg a fűrészelés tartott, többen fogták a testét. Az elképesztő sérülés előzménye: a régebben külön vált, de egy udvarban élő férfi és nő szóváltásba keveredett az udvaron.

Az ex-férj kapával ment neki egykori társának, mire az fejbe vágta a vaskos, hegyes fogakkal ellátott gereblyével. Vágtak, hűtöttek A férfit a Kenézy-kórház traumatológiai ügyeletére szállították, ahol a műtétet végző orvos a beteg érdekében mindenképpen szerette volna elérni, hogy a fogakat elválasszák a gereblye fejétől.

Végül a tűzoltókat hívták segítségül… – Az orvosok azt kérték, úgy vágjuk el a fémet, hogy ne keltsen rezgést. Ez azonban nem lehetséges – mondta el a Naplónak Vida László, a debreceni hivatásos tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetője. A százados beszámolója szerint a gereblye két belső foga nagyon mélyen beleszaladt a koponyába, és két másik is komoly sebet ejtett rajta.

A feszítővágó bevetését a tűzoltók elvetették, mert az túl veszélyes lett volna, ugyanakkor a flex-et sem találták épp ideálisnak, hiszen vibrál, szikrázik, melegszik… De ne maradt más lehetőség. – Az orvosok vállalták a felelősséget, a tűzoltók pedig legjobb tudásuk szerint munkához láttak – mondta Vida László.

Azt a két fogat, melyek nem voltak annyira mélyen, hidraulikus pedálvágóval metszették el (ezt a szerszámot azoknál a baleseteknél használják, mikor a gépkocsivezető lába a gáz-, a fék- vagy a kuplungpedál közé szorul, és roncsolódik).

A másik kettőt flex-szel vágták szét, miközben igyekeztek megóvni a férfi haját, illetve a gereblyét is folyamatosan hűtötték a flex hőhatása miatt. – Még az orvosok és az ápolók is megdöbbentek az eset láttán, melyhez foghatóra nem nagyon emlékeznek.

Hasonló helyzetben, például ha kés áll ki a sérült hátából, az idegen tárgyat nem szabad eltávolítani, amíg a szakorvosi beavatkozás el nem érhető – tudtuk meg Szentgyörgyi Jánostól, a Kenézy-kórház sajtóreferensétől. Hozzátette: a fogakat sikerült kiműteni, a férfi állapota stabil, az intenzív osztályon ápolják.

Rendőrségi információink szerint a nőt már kihallgatták életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával. Azt is vizsgálják, hogy jogosan védekezett-e. Az bizonyos, hogy a rendőrség jelen állás szerint nem tervezi őrizetbe vételét.

13 57

Még az orvosok és az ápolók is megdöbbentek vasárnap délután, amikor gereblyével a fejében, eszméletlen állapotban szállítottak be egy 60 éves férfit a Kenézy-kórházba.

A szerszám négy vasfoga közül kettő mélyen behatolt a koponyájába, de másik kettő is belefúródott a fejébe.

Mivel az orvosok egyszerűen nem tudtak hozzáférni a fogakhoz, a tűzoltókat hívták segítségül, akik baleseti mentéseknél használt eszközökkel vágták szét a gereblye fejét.

Megjegyzendő: a mentők már a helyszínen lefűrészelték a nyelet, hogy egyáltalán beférjenek a mentőautóba. Mint a rendőrségtől megtudtuk, a férfi kapával támadt rá volt feleségére, aki a gereblyével „válaszolt”. A sérült állapota stabil, az intenzív osztályon ápolják – értesültünk a kórháztól hétfőn.

RaL

10 53

Az őrnagy elmondta: a nő ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. 

  • Balla Irma telefonja a föld alól került elõ…
  • Polgár: agyonverte, mert arra biciklizett…
  • Balla Irma fiát gyanúsítják
  • Késelés: az áldozat egy hajdúdorogi tinilány
  • Késelés Debrecenben, a Gambrinusz közben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában