Helyi közélet

2008.06.11. 16:34

Bokrétával ünneplő munkások

<p>Debrecen – Negyvenhat méter magasan áll a daru a Fórum építkezésén, és ez még nem a csúcs. Már csak egy szint hiányzik a legmagasabb ponthoz, a novemberi átadás viszont biztos.<BR /><BR /><dia width="900" height="700" alt="Épül a Debreceni Fórum 2008.06.11."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_p_l_a_Debreceni_F_rum_2008_06_11_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Épül a Debreceni Fórum 2008.06.11." /></a></dia></p>

Túl a kőműves munka számottevő részén a Fórum Debrecen (korábban Debrecen Fórum) beruházói – a Dexium Kft. és tanácsadó cégük az ECE Projektmenedzsment Budapest Kft. – úgy gondolták ősi szokás szerint megvendégelik a pallérokat.

Színes programok mellett bőséges vendéglátással köszönték meg az eddigi erőfeszítéseket, majd felvonták a közel 2 méteres bokrétát a bevásárlóközpont legmagasabb pontjára. A 100 millió eurós – mintegy 25 milliárd forintos – beruházás, jelenleg közel 750 embernek biztosít munkát a városban, de ez még nem a „csúcs időszak”.

Terveink szerint 1200-1300 embert fogunk foglalkoztatni, ha elkezdődnek a belső kialakítások a 31 ezer négyzetméteres komplexumban. A beruházás elkészülte után körülbelül ezer ember munkahelyéül szolgál majd a keleti országrész legmodernebb bevásárlóközpontja, melyben hazánkban egyedülállóan egy tíz emelet magas színház is üzemel majd – ennek átadása jövő tavasszal várható.

A több mint 130 üzletet és 850 férőhelyes négyszintes parkolóházat is magába foglaló épületegyüttest a tervek szerint november 12-én vagy 13-án adják át a nagyközönségnek.

– Ha elkezdjük építeni a színház legfelső szintjét már 52 méter magasan lesz a daru – mondta az egyik munkás a Fórum Debrecen építkezésen. Ahhoz, hogy mindezt kivitelezhessék párhuzamosították a munkákat, azaz van ahol még a szerkezetet készítik és van, ahol már hozzákezdenek a homlokzat vagy a belső tér kialakításához.

A bevásárlóközpontban már 99 százalékos az üzletek bérbe adottsága, a boltok között pedig, számos Debrecenben eddig nem kapható világmárka mellett helyi vállalkozók is készülődnek a novemberi nyitásra.

- F. Á. –

  • Idén Fórum jövőre színház is
  • Novemberben költözhet a piac
  • Piacos videók: Video  Video  Video  Video

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában