Helyi közélet

2008.06.24. 12:54

Aggódik az emberiségért

<p>Debrecen - A Status Quo frontembere, Francis Rossi mindenről szívesen beszél, legyen szó politikáról, világnézetről, családról és persze zenéről.</p>

A telefonban adott interjújában elmondta, nagyon kíváncsi a jelen Magyarországára és megígérte, július 6-án a Főnix Csarnok színpadán az elmúlt negyven év slágereié lesz a főszerep, bár tavaly megjelent korongjukról is hallhatunk néhány dalt.

Az In Search Of The Fourth Chord című albumukon több olyan nóta is felhangzik, melynek szövege azt sugallja, nem érzi túl otthonsan magát ebben a világban. Mikor erről faggatuk azt mondta, a legjobban a politikusok és a nagyvállalatok mohósága dühíti. – Mindent meg akarnak szerezni maguknak, nem törődve azzal, hogy az emberiség utlsó órája „ketyeg” – mondta.

Családja „élteti”

Mindezek ellenére mindig az örök optimisták közé tartozik, melyhez elmondása szerint családjából meríti az energiát. – Nagyon sokat számít, hogy van egy feleségem, aki kitart mellettem és nem utolsó sorban jó sok gyerekem, akikért érdemes élni – mondta Rossi, aki nem csak családja, hanem zenésztársai mellett is évtizedek óta kitart.

– Az a típus vagyok, aki jobban szeret az ismerős, megszokott környezetben lenni – mondta. – Akkor tudom magam igazán elengedni és főleg alkotni, ha olyan emberek vesznek körül, akiket jól ismerek. Szerencsém van, mert a fiúkkal még mindig gyerekesen őrültek tudunk lenni, de a munkában nem ismerünk tréfát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában