Helyi közélet

2008.05.23. 08:27

Elkúrtuk; de legalább nem kicsit...

<p>Látja ám a róka, hogy a csiga igencsak sietősre vette a figurát, mire azt kérdi tőle: hová rohansz csiga koma? Berendeltek az adóhivatalba vagyonvizsgálatra... Téged? Ugyan miért?! Hát, ugye a házam miatt... <STRONG>Petneházi Attila jegyzete.</STRONG></p>

Még szerencse, hogy nekem nincs házam - így a róka, mire a csiga: csak vigyázz, elvégre ott a szőrmebundád! Ezt már a közeli oszlopon fészkelő gólya sem hagyhatja szó nélkül: kell nektek flancos ház meg drága bunda; engem bezzeg békén hagy az Apeh! Na ne mondd - vágnak vissza amazok -, és az évi több hónapos külföldi tartózkodás szerinted smafu???

Talán nem véletlen, hogy a fenti poén éppen a személyi jövedelemadó bevallás időszakában, azon belül is egy friss jövedelmi felmérés olvasgatása közben jutott az eszembe.

Sokan gondolják azt kis országunkban, hogy munkabérek terén a „demarkációs vonal” nagyjából a Dunántúl és a Tiszántúl találkozásánál húzódik, pedig nem. Pontosabban igen, de nem úgy... Magam például néhány éve meglepve tapasztaltam, hogy győri kollégám fizetése alig néhány ezressel tér el az enyémtől, miközben a fővárosban ugyanezt a munkát végző közös ismerősünk mindkettőnket nevetve zsebre tesz.

Sebaj! Már éppen kezdtem barátkozni a gondolattal, hogy „pestországban” nyilván csupa élmunkás dolgozik, amikor mit olvasok az újságokban; hogy Csehországban, meg Szlovákiában is... Mármint, hogy ott is nagyságrendekkel több marad hó végén a borítékban. Ezek szerint csak mi, itt a magyar vidéken kúrtunk el valamit? Lehet. De legalább nem kicsit...

 

Petneházi Attila
E-mail:[email protected]


  • Mennyit tartana ma reális fizetésnek Magyarországon
  • Mennyi marad a zsebben nálunk és náluk?
  • Állást keres? Nézzen szét nálunk!
  • Budapesten jóval nagyobb a kezdõ fizetés
  • Biztonsági õrök: magas fizetés, nagy kockázat
  • Nyilvános, mennyi fizetést kapnak az állami vezetõk
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában