Helyi közélet

2008.04.05. 12:43

Pályázat csatornahálózatra

<p>Újléta - A 440 háztartást számláló falu önkormányzata pályázatot nyújtott be az Észak –Alföldi Regionális Tanácshoz, a falu szennyvíz csatorna hálózatának kiépítése és a szennyvíz tisztító telep megvalósítása céljából.</p>

A település a szilárd burkolatú utak terén élen jár, azonban egyetlen méter szennyvízcsatorna sem épült még, s a szennyvíztisztítás sem megoldott – tudtuk meg Szabó Sándor polgármestertől.

Jelen pályázat, amely a 2000 lakóegyed alatti települések szennyvízkezelését hívatott megoldani, bizakodással tölti el a falu vezetőit, ugyanis a lakosság is pozitívan gondolkodik a környezeti ártalmakkal szemben. A beruházás teljes költsége 444,2 millió forint, amelyből 400 millió az elnyerhető összeg. A fennmaradó részt az önkormányzat és a lakosság együttesen vállalták megfizetni.

A kétfordulós pályázatban a háztartások 70 %-ával számol az önkormányzat, amely az előzetes felmérések szerint reálisnak mondható. Nyertes pályázat esetén ez lenne az eddigi legnagyobb elnyert összeg, amely az infrastruktúra fejlesztését szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában