Helyi közélet

2008.04.21. 19:29

Brüsszeli tanulmányútra vitték a felkészítőket

<p>Debrecen - 2008-ban a felkészítő pedagógusok közül az országban tízen kaptak lehetőséget arra, hogy április 7-10-ig egy brüsszeli tanulmányút során megismerjék az Európai Unió intézményeinek működését.</p>

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által meghirdetett Alkoss kéket! vetélkedőn a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM Kreatív csapata 2006-ban különdíjas, 2007-ben pedig I. helyezett lett. 2008-ban a felkészítő pedagógusok közül az országban tízen kaptak lehetőséget arra, hogy április 7-10-ig egy brüsszeli tanulmányút során megismerjék az Európai Unió intézményeinek működését.

A Vörösmartyból két pedagógus - Molnárné Nagykaposi Andrea és Seressné Barta Ibolya - is a delegáció tagja volt. Egyebek mellett lehetőségük nyílt egy European School megtekintésére is, ahol a magyar szekció pedagógusa ismertette az iskola működését, a pozitív és negatív tapasztalatokat.

A csoportot a tanulmányútra elkísérte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Kommunikációs Osztályának vezetője, Eipl Anikó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában