Helyi közélet

2008.04.21. 19:21

Angol és amerikai ünnepek

<p>Debrecen – „Első alkalommal rendeztük meg az Angol és Amerikai ünnepek című angol nyelvi verseny a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolájában április 17-én."</p>

"A vetélkedéssel arra ösztönöztük a gyerekeket, hogy a legismertebb angolszász ünnepekhez kapcsolódó hagyományokat és történelmi ismereteket tanulmányozzák. A sokszínű feladatok mellett a részvevők kitűnő felkészültsége emelte a verseny színvonalát.

Hét csapatot látott vendégül iskolánk, s remek hangulatban telt a délután. A zsűriben saját kollégáink mellett ott köszönthettük Murry Nelson nyelvtanárt az Egyesül államokbeli Pensylvania Államból. Szívélyességével és jó humorával könnyített az ilyenkor szokásos versenydrukkon.

A verseny talán legösszetettebb feladata egy tetszőlegesen választott angol vagy amerikai ünnep ismertetése volt egy vizuális és zenei elemekkel tarkított prezentáció keretében. Ezt követően quiz, olvasás és beszédértési feladatok váltották egymást. A beszédértési feladatok sajátossága abban rejlett, hogy egy anyanyelvi beszélő által mondott szöveg megértése volt a tét. Végezetül eredményismertető-díjkiosztó gálával zárult az esemény.

A Longman Kiadó, az Oxford Kiadó, illetve a Fókusz Könyvesbolt jóvoltából értékes ajándékok kerülhettek kiosztásra. Továbbá más versenyekkel szemben, itt a felkészítő tanárok is ajándékokban részesülhettek" – adta hírül a Haonnak Sándor Petra tanárnő.

Eredmények:

I. az Ibolya Utcai Általános Iskola Phoenix csapata
II. a Bányai Júlia Általános Iskola Three Bits nevű csapata
III. a Hatvani István Általános Iskola Hatvani csapata
Bár versenyen kívül indult, remekül szerepelt a Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában