Helyi közélet

2008.03.17. 06:53

Tisztán is tarthatnánk környezetünket Debrecenben

<p>Debrecen-Érdekes élményben volt minap részem. A Vágóhíd utcán autóbuszra vártam, amikor felfigyeltem 5-6 férfira és nőre, akik kék szemetes zsákot vittek a kezükben és szedegették a szemetet az út két oldalán.</p>

Megéltem már néhány évtizedet, de ilyet ritkán láttam.
Rá is kérdeztem, kinek a megbízásából teszik. Lehet, hogy nem jól jegyeztem meg, de valamilyen humán szolgáltatást neveztek meg. Bárki is a kezdeményező, csak dicséret illeti!

Valahol itt kezdődik az emberek rendre nevelése. Mert szerintem nincs az a normális ember, aki látva, hogy mások dolgoznak a környezet tisztaságáért, csakazértis eldobja szemetét.

Egyébként meg a „kicsi csomó nagyot kíván” elve érvényesül... Végignéztem az utcaszakaszt, amely irányból jöttek; egyetlen papízacskót, flakont nem láttam, pedig máskor igencsak görgeti ezeket a tavaszi szél.

Talán megindul lassan a fejekben is a rendszerváltás, és nem vágyakozva beszélünk arról, hogy bezzeg az osztrákoknál, németeknél... Ők sem különleges emberek, csak pedánsak, tiszták, kulturáltak, igényesek akkor is, ha nem a portájukon belül vannak.
Pappné Jánosné, Debrecen

  • A legfrissebb helyi hírek
  • Szemét egy étel ez
  • Félmillió labdával a szemét ellen
  • Szemét ügyek az új telephelyen
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában