Helyi közélet

2008.03.06. 06:51

Mediterrán hangulatban a debreceni Nagyerdőn

<p>Debrecen - Nagy üvegfelületek, terrakotta vörös szín, kovácsoltvas korlátok, díszburkolatok jellemzik majd a júniusra elkészülő első ötcsillagos szállodát, a Hotel Divinust. <DIA alt="" height="690" width="650"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Divinus_Hotel__p_tkez_s_2008_03_04_/index.shtml , SERIE ,650,690)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Divinus Hotel építkezés 2008.03.04." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-divinus_hotel_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A négymilliárd forintos beruházás keretén belül 150 szoba, 29 lakosztály, valamint két teraszos étterem, wellness- és selfness-központ is megvalósul a Nagyerdő kapujának tartott területen, a régi tsz-üdülő helyén.

– Sikerült kihasználnunk a terület adottságait, bár a tervtanács közreműködése nyomán többször változtattunk az eredeti elképzeléseken; ez tulajdonképp előnyére vált a Divinusnak – mondta Pecsenye Béla, vezető építész.

Az épületkomplexum három nagy tömegből áll; a két terrakotta színű szárnyat egy fehér mellvédű loggiasorral keretezett épületrész köti össze. A közösségi funkciók kétszintesen előreugró épületrészei előtt kőburkolatokat használnak, melyek natúr és barnás-vörös színűek.

Ötcsillagos szálloda
Debrecen elsõ ötcsillagos szállodájában több, mint 100 kilométer kábelt és 40.000 tonna betont használtak fel eddig, de beépítettek 25.000 köbméter hang- és hõszigetelõ anyagot, valamint 70.000 négyzetméter gipszkartont is. Késõbb még 900 beltéri ajtót és 8500 négyzetméter szõnyeget is felhasználnak, és ez még mindig csak egy töredéke az összes anyagnak.

Ez a nemes gránit és tavertin strukturálja a vakolt, az alumínium és üvegfelületeket. A tömegalakítás, a finom részletek, a fehér vakolat, a vörösfenyő faburkolatotok, az intenzív növényfelületek és egy csobogókkal ékesített vízmedence teszi változatossá a homlokzatokat.

Az épületegyüttes hozzávetőlegesen 16.000 négyzetméter hasznos alapterületű lesz.

Felépítését tekintve a hatszintes szálloda alatt parkolóházat alakítanak ki a -2. szinten, felette 800 négyzetméteren egy négy előadótermes konferencia központ, és egy fittness-egészségcentrum lesz, a földszinten az alapvető hotelfunkciókon túl két étterem, és egy ötmedencés – szintén 800 négyzetméteres – uszoda-wellness központ üzemel majd. A szálloda elhelyezkedése megköveteli a természet-közeliséget, melynek egyik megjelenése, hogy a Nagyerdei körút felől meghagyták a védett platánsort.

– A térszínen, és a felső két szinten is intenzív zöldtetős megoldást választottunk – ismertette a másikat Pecsenye Béla.

Belső kialakítását tekintve a szállodát modern épített környezet és a benne elhelyezett klasszikus jellegű bútorok ellentétének harmóniája fogja jellemezni.

- F. Á. -

  • Képekben az építkezésrõl
  • Késik a Divinus átadása
  • Kétszintes buszpályaudvart terveznek Debrecenben
  • Széles Gáborékat érdekli a buszbiznisz
  • Az új Nagypiac képekben
  • Már új piacon vásárolhatunk Debrecenben
  • A debreceni szeméthegyen is túl...
  • Képek: Milyen lesz és milyen most a Gambrinusz köz?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában