Helyi közélet

2008.03.30. 08:27

Házunk dísze legyen a kertünk

<p>Debrecen - Amennyire fontos, hogy egy lakásba belépve harmónia, és stílus tükröződjön, annyira lényeges, hogy kilépve egy szép házból, rendezett kertben találjuk magunkat.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/hazunk-disze-legyen-a-kertunk/cn/haon-news-hbn_01-20080326-071534"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Házunk dísze legyen a kertünk</B></A> [.doc - 42KB]</p>

Ma már egyre többen ismerik fel ennek szükségességét, egyre többen fordulnak kertépítészhez. Napjainkba népszerűbbek a precízen megtervezett zöldterületek az épületek körül, legyen ez köztér, vagy a saját telkünk. Mint mindenben, már ebben is trendek segítik az eligazodást. Míg korábban a mediterrán, most inkább a minimalista stílus a népszerűbb.

Persze nem arra kell gondolni, hogy kevés a növény, a kerti bútor, vagy a díszítő elem; inkább arra, hogy tisztábbak a formák, pontosabban rendezettek

a növénykompozíciók, funkcionálisabbak a bútorok. Természetesen egy kert tervezésénél nem lehet figyelmen kívül hagyni a ház külső és belső stílusjegyeit sem, hiszen egy parasztházhoz nem illik angolkert, vagy egy mediterrán stílushoz a modern.

Ha már sikerült összhangba hoznunk házunk és kertünk, ne felejtkezzünk el az ezeket elválasztó „falról”. A megfelelő nyílászárók megválasztás éppen olyan fontos, mint egy szép esti toalettnél a megfelelő ékszer. Nem mindegy milyen ajtó az, amin keresztül belépünk egy házba, és az sem, hogy milyen ablakon át nézünk a világra.

De a szépségen kivül érdemes szem előtt tartani az energiatakarékosságot, és a praktikusságot is. Ha összeírnánk egy listát, hogy mi mindenre is kellene ügyelnünk, bizony riasztó hosszúságú lenne. Így érdemes egy szakembert felkérni. De ahhoz, hogy tudjuk mit szeretnénk, és sajátunknak érezhessük az elkészült „művet”, nekünk is tájékozódnunk kell.

Erre kiváló lehetőség a XII. HAJDÚÉP Építési és Lakberendezési Szakkiállítás, ahol külön részen várja az érdeklődőket a nyílászárók, és árnyékolástechnikai eszközök kiemelkedő forgalmazóinak számos standja. S ha már választottunk ajtót, ablakot, akkor irány a KertÉp részleg, ahol mindent megtalálunk, ami egy stílusos és kényelmes kert kialakításához szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában