Helyi közélet

2008.03.10. 11:24

Egy milliárdból feljesztik a gyógyfürdőt Hajdúnánáson

<p>Hajdúnánás - Közel 1 milliárdos beruházással kívánja fejleszteni a megye második leglátogatottabb gyógyfürdőjét az önkormányzati tulajdonú Hépszolg Kft. Hajdúnánáson. A feljesztések között egy szálloda építése is szerepel.</p>

Közel 1 millliárdos pályázattal kívánja fejleszteni a gyógyfürdőt az önkormányzati tulajdonú Hépszolg Kft. A beruházás célja a gyógyfürdő fejlesztése mellett egy I. osztályú panzió építése.

- A gyógyászati részleg bővítését célozza egyik pályázatunk - tájékoztatott Szoboszlai Zoltán, a kft. ügyvezetője. A beruházás során új, kültéri, 130 négyzetméteres gyógymedencét tervezünk. Emellett egy 80 méter hosszú csúszdát is szeretnénk.

Új termálkút fúrását is a tervek között szerepel. A megvalósítás 450 millió forint, a sikeres pályázat 50 százalékos támogatást biztosít. A másik beruházás egy épületkomplexum kialakítását célozza.

A 3 szintes épületben I. osztályú panziót alakítunk ki, ahol 50 főnek biztosítunk minőségi szállást. Az épületben lesz étterem, konferenciaterem, valamint számos kiszolgáló egység.

A fűtést természetesen termálvízzel oljuk meg. A tervek szerint az új részleg szervezes kapcsolódik majd a fedett fürdőhöz, úgy, hogy a vendég akár télen, fürdőruhában is elindulhasson a szobájából.

Célunk ezáltal is az idény meghosszabbítása. A pályázattal 40 százalékos támogatást remélünk.

Ha minden a tervek szerint alakul, jövő év elején már megkezdődhet a kivitelezés, és munkák 2010 nyarára befejeződnek - tudatta az ügyvezető.

A konferencia-turizmusért
- Már évek óta érezzük, hogy a szálláshelyek hiánya szab gátat a fejlődésnek. Az elmúlt években az autópálya-építés munkásai szinte minden férőhelyet elfoglaltak - mondta Éles András polgármester.

Először egy budapesti magánvállalkozó bevonásával szállodaépítést tervezett az önkormányzat. Ám a testület türelme elfogyott, a cég uniós pályázatra várt - hiába.

A megkötött szerződést felbontottuk, újabb magánvállalkozó nem jelentkezett. A feljesztés viszont elkerülhetetlen, ha nem változtatunk, lemaradunk. Ezért a Hépszolg Kft. régiós pályázati támogatással sajátjaként valósítja meg a beruházásokat.

A hosszútávú célok között reméljük, hogy a fejlesztések hatására a konferencia-turizmus jelentős állomásává válhat városunk.

A településen szinte minden adott lesz a színvonalas szervezéshez. Van gyógyvizünk és jó sportcsarnokunk, és lesz I. osztályú panziónk. Sportegyesületeink kiváló edzőpartnerek.

  • Ötcsillagos szálloda a Nagyerdõn
  • Villamos nyomvanalát a Csónakázó tó másik oldalára
  • Önnek hogy tetszik a debreceni új piac?
  • Debrecenben már az új piacra mehetünk be!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában