Helyi közélet

2007.12.23. 15:49

Megérkezett a betlehemi láng

<p>Debrecen – Messziről, Betlehemből érkezett – Bécsen át – az a láng, amellyel meggyújtották a debreceni Szent Anna-székesegyházban az adventi koszorú negyedik gyertyáját szombaton este.<DIA width="850" height="630" alt="láng 2007.12.19."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/l_ng_2007_12_19_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="láng 2007.12.19." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-bethlehemi%20l%C3%A1ng%20%20DI.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A hosszú utat repülőn tette meg Bécsig, ahonnan a Kolping Család Egyesület autóbusszal hozta a cívisvárosba. A betlehemi Születés-kápolna mécseséről fellobbantott fénysugarat ünnepélyes hangulatban fogadták a debreceni székesegyházban. Előbb a város katolikus plébániáinak fiataljai adtak nagy sikerű hangversenyt, majd – az adventi koszorú teljes díszbe öltése után – Bosák Nándor katolikus püspök celebrált szentmisét, végül a jelenlévők között „szétosztották” a lángot.

Vasárnap délután Debrecen főterén „átadták” a messziről érkezett „vendégetHalász János alpolgármesternek s rajta keresztül jelképesen a város lakóinak is, a helyszínen lévő érdeklődők, járókelők pedig ugyancsak részesülhettek fényéből és hazavihették otthonaikba.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • II. Erzsébet 50. karácsonyi beszéde
  • Karácsony az űrben
  • Falukaracsony
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában