Helyi közélet

2007.12.12. 08:59

Kompetencia alapú oktatásra nevelt ovisok

<p>Hajdúnánás-A gyerekek boldogan, játszva tanulnak, a szülők lelkesen segítenek a kompetencia alapú oktatással nevelt óvodások körében - vonták le a tapasztalatokat a hajdúnánási óvodában.</p>


A közelmúltban kétnapos, szakmai bemutatkozást tartott a hajdúnánási 8. Sz. Óvoda két „HEFOP-os” csoportja.
Az óvoda Az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges képességek fejlesztése című programban a kompetencia alapú oktatásra felkészítő nevelés bevezetését kezdte meg két évvel ezelőtt.
A szakmai napokon a helyi óvónőkön kívül a tanítók, tanárok közül is sokan érdeklődtek a módszer iránt, Hajdúböszörményből is érkeztek vendégek.
A két nap során 86 pedagógus tanulmányozta a kiscsoportos formában történő, illetve egyéni képességfejlesztő tevékenységet.

Az óvonők tapasztalták: A gyermekeknek nagyon tetszenek az újfajta tevékenységek, hiszen szinte észrevétlenül, a szó szoros értelmében játszva tanulnak.
Az óvó nénik minden nap valami új, izgalmas kalandra hívják őket, amely mély, örömteli érzelmi nyomot hagy bennük. A szülők lelkesen segítenek, mert látják, hogy gyermekük kiegyensúlyozott, a csoportjába stabilan beilleszkedett boldog kisember, képességei pedig az egyéni fejlesztés következtében fokozatosan bontakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában