Helyi közélet

2007.12.11. 16:09

Hogyan javítana a közlekedés fegyelmén?

<p>Debrecen – A napokban nem győzzük kapkodni a fejünket, milyen sok baleset történt az utakon. Megkérdeztük, ön hogyan javítana a közlekedés fegyelmén?<br /> <dia width="850" height="630" alt="Megkérdeztük: Hogyan javítana a közlekedés fegyelmén? 2007.12.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt_k__Hogyan_jav_tana_a_k_zleked_s_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdeztük: Hogyan javítana a közlekedés fegyelmén? 2007.12.12." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Megkerdeztuk%20alap_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Több rendőrt állítanék az utak mellé és a jelzőlámpákhoz, hogy fegyelemre szorítsák a gépkocsival közlekedőket. Ha szigorúbbak lennének a büntetések, és nagyobbak a pénzbüntetések, jobban félnének az emberek, s ez is visszatartaná őket a szabálytalankodásoktól.
Bodnár Helga
tanuló

Én nagyszámú rendőrrel javítanám a közlekedés biztonságát. Többet igazoltatnám a kocsival közlekedőket. Keményebb pénzbüntetéssel sújtanám a szabálysértőket. Azoktól a sofőröktől venném el a jogosítványt, akik balesetet okoztak, a gyorshajtóktól viszont nem.
Szarvas Fruzsina
tanuló

Nem a közlekedési szabályokat kellene megváltoztatni a biztonságos autózásért, hanem az utak állapotát kellene rendbe hozni. Én kenyeret szállítok minden nap, van alkalmam megtapasztalni, milyen szörnyű a helyzet. Sok a kátyú, a repedés, a kötőanyagot pedig kispórolták.
Kovács Imre
gépkocsivezető

Az autósok ellen vagyok. Motorozok és gyalog közlekedek. A jelenleginél sokkal szigorúbban büntetném a kisebb szabálysértéseket is, mint például a tilosban parkolás. A motorosokat rákényszeríteném, hogy vegyenek autópálya matricát és jobban tartsák be a sebesség határokat.
Geregai Péter
hallgató

Szigorítanám a közlekedésre vonatkozó törvényeket. Büntetném a gyorshajtást. A pontrendszerrel is vissza lehet szorítani a baleseteket, szerintem jó, hogy szigorították. Jogosítványt csak attól vennék el, aki halálos balesetet okozott.
Ungvári Beatrix
kozmetikus

Kapcsolódó anyagok:

  • Egyre több biciklis baleset
  • Baleset a Mikepércsi úton
  • Baleset a felüljárónál
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában