Helyi közélet

2007.12.17. 17:09

Az egészségbiztosítási törvény ellen tiltakoztak

<p>A demonstrációnk legfőbb célja, hogy a parlament ne szavazza meg az egészségbiztosítási törvényt. Ezt a kérdést társadalmi vitára kellett volna bocsátani.</p>

Püspökladány - A társadalombiztosítás profit orientáltsága ellen tiltakoznak a Püspökladány határában demonstrálógazdák. Emellett a Volán Társaság privatizációja és a vasúti szárnyvonalak megszüntetése iránti felháborodásának is így "ad hangot" a gyülekező tömeg.

- A demonstrációnk legfőbb célja, hogy a parlament ne szavazza meg az egészségbiztosítási törvényt - mondta Bihari Imre és Veres Sándor, szervezők. - Ezt a kérdést társadalmi vitára kellett volna bocsátani. Továbbá felháborítónak tartjuk azt is, hogy január 1-től minden őstermelőnek rendelkeznie kell adószámmal - panaszkodtak a szervezők. 50 jármű - köztük gyalogos és motoros szimpatizánsok is - és közel 100 ember vesz részt a tiltakozáson.

A demonstráción a MAGOSZ, a gazdakörök és a különböző civil szervezetek képviselői voltak jelen. A résztvevők többek között Püspökladányból, Sárrétudvariból, Szerepről, Bárándról és Kabáról érkeztek. A gazdák engedélye négy napra szól a Püspökladány-Báránd közötti vonalra. Közben folynak az egyeztetetések - országosan szinten is - a demonstráló tagok és a LIGA- szakszervezetek között.

Írta: Zagyva Nikolett

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Sztrájk - Reggel hattól nem járnak a vonatok
  • A többség a sztrájk mellett
  • Sztrájk: segítsünk egymáson
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában