Helyi közélet

2007.12.30. 18:24

2008 - a patkány éve következik

<p>Hát, ezen is túlvagyunk, jött és ment, itt a forduló, az a jó a naptárban, hogy az ujjunkat se kell mozdítani, önjáró, halad magától is.<BR /><STRONG>Szőke Tímea jegyzete</STRONG></p>

Valamelyik Nagy Biztosító Társaság szerint 2007 a természeti katasztrófák éve volt, viharokkal, árvizekkel és újabb tévés tehetségkutató show-kkal; mindnek folytatása következik. A nyersolaj piaci ára veszélyes közelségben van a 100 dollárhoz, és – hacsak jövő héten nem fedeznek fel egy fél kontinensnyi méretű fosszília-telepet mondjuk a békés Monaco alatt – nem is megy lejjebb.

Közben Pakisztán lassan de biztosan a polgárháború fele sodródik, ami rossz ómen egy atombombával rendelkező állam esetében.

Minap újabb ember halt meg, aki egy másik embertől kapta el a madárinfluenza kórokozóját, ettől pedig a virológusok között tör ki éjszakai álmatlanság. Nem erről jut eszembe, de a mi kertjeink alatt éppen aljas influenzavírusok ólálkodnak, kinéz nekünk februárra egy tömeges táppénz-állomány.

Szóval most mondanám, hogy inkább ugorjuk át a következő esztendőt, hátha megspórolunk magunknak jópár kellemetlenséget, de mégsem! 2008 a kínai horoszkóp szerint a patkány éve lesz, és az – állítólag – csupa jót ígér! Energia, pezsgés, új lehetőségek és fejlődés fémjelzi. Patkány-évben találták fel például a CD-romot, fejlesztették ki a DNS-ujjlenyomat vizsgálatot vagy az első lézerkészüléket. Nagy változások várhatóak a környezetvédelem vagy a politika terén, persze nem mindegy, milyen irányban.

Szóval fel a fejjel, hajrá és ne feledjük: bármit hallunk, bármi történik, az, hogy végül mit mondunk vagy teszünk, mindig a mi döntésünkön múlik. Eszünket és szívünket jól használva pedig nehéz éveken is átlavírozhatunk.

  • Borúra derű
  • Eszem után, iszom előtt félúton
  • Az ajándék ló foga
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában