Helyi közélet

2007.11.06. 05:43

Karácsonyra szeretnék átadni az új piacot

<p>Debrecen – A föl alá süllyesztett garázsokat és raktárokat is beszámítva három szintes az új piaccsarnok, amely nem pontosan a lebontott régi, hanem az egykori fedett parkoló helyén épült. <A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/v_s_rl_i_t_pusok.pdf"><IMG height="10" src="http://www.haon.hu/sysres/sites/haon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Vásárlói típusok</B></A></p>

Varga László, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője a HAON kérdésére azt mondta, hogy a jövő hét második felében megkezdődik a műszaki átadás, s ha a hatóságok mindent szabályosnak találnak, és nem merítik ki a használatbavételi engedély kiadására rendelkezésükre álló 30 napos határidőt, akkor a karácsonyra frissen vásárlandó árut már az új piacról vihetjük haza.

(Mint többször megírtuk, az átadást eredetileg áprilisra tervezték.)

A fűthető, légkoncionált, mozgólépcsővel felszerelt épületbe három irányból lehet majd bejutni: autóval a Hunyadi és Rákóczi utca felől érkezve (a kereszteződés átépítése még tart), gyalogosan ugyanott, illetve a Vár utca és a Csapó utca járdáiról.

A virágpiac is beköltözik a Csapó utca felé néző homlokzat kiugró falsíkja alá.

A csarnokban üzletet lakhatnak be ugyanazok, akik a régit is bérelték, és 325 asztalt foglalhat el a többi árus. Hogy ki melyiket, az attól is függ, mennyit ígér érte az árverésen. Még fontolgatják, de – a hírek szerint – a három négyzetméteres asztalok havi díjára 10 ezer forint körül indul a licit, a kétszer ekkorákért 16 ezer lesz a kikiáltási ár.

Nem árverezik el az összes asztalt, felüket meghagyják a bio-, illetve őstermelőknek. Ők napi jeggyel árulhatnak. Az üzletek bérleti díja havonta négyzetméterenként 4 ezer forint lesz, de az első fél évet – kárpótlandó az építkezés miatti veszteséget – ingyen kapják.

- Szabó Katalin -

Kapcsolódó anyagok:

  • Új kereszteződés az új piachoz
  • Novemberben költözhet a piac
  • Fél évet biztosan késik az új piac átadása
  • Sem piac, sem felelősség. Újra a piactömbről
  • Piac: jó, ha augusztusra készen
  • Az irodaház már áll a piacon
  • Körkérdés: Ön tudja, mi épül a régi piac helyén?
  • Első kapavágás a piactéren
  • Hivatalosan zárva, az eljárás megkezdődött
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában