Helyi közélet

2007.11.07. 07:39

Új főkapitány Halmosi Zsolt helyett!

<p>Debrecen - Fekete Csaba rendőr alezredes személyében új rendőr főkapitánya van Hajdú-Bihar megyének. A 2003. ősze óta itt szolgáló Halmosi Zsolt dandártábornok visszatér Vas megyébe.</p>

Személyi változásokról számolt be honlapján a rendőrség. A tájékoztatás szerint megyénk jelenlegi főkapitánya, Halmosi Zsolt Vas megye rendőrfőnöke lesz, helyét Fekete Csaba veszi át.

A közlés szerint Fekete a rendőri szolgálatát 1991-ben kezdte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon különböző beosztásokban, majd a Tápiószecsői Rendőrőrs őrsparancsnokává nevezték ki 1997-ben. Ezt követően az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságon, majd a Közbiztonsági Főigazgatóságon teljesített szolgálatot. A Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Főosztály Közrendvédelmi Osztály osztályvezetői feladatait 2006-tól látja el.

A Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán 1996-ban, a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karán 2003 decemberében szerzett diplomát. Szlovák nyelvből felsőfokú „C” típusú nyelvvizsgával rendelkezik.

 

Rendõrség: kapkodják a fejüket!

Jövõ szerdától új fõkapitány irányítja a hajdú-bihari rendõrséget Fekete Csaba alezredes személyében, aki az utóbbi idõben az Országos Rendõr-fõkapitányság közrendvédelmi osztályát vezette. Errõl – sok más személyi változással együtt – kedden számolt be sajtótájékoztatón Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter.

Halmosi Zsolt – aki 2003 õszétõl áll az itteni rendõrség élén – a jóval kisebb, szerényebb lélekszámú, és békésebb Vas megye fõkapitánya lesz. A számok alapján a rendõrség szinte mindenben eredményesebbé vált a dandártábornok vezetése alatt, akit nemrég még az országos fõkapitány-jeltöltek közt emlegettek. Õt magát a múlt héten kérdezték meg, hogy vállalja-e a feladatot.

Egyik legfontosabb eredményének azt tartja, hogy már itt a legjobb a rendõrség felderítési mutatója. Az erõszakos bûncselekmények terén viszont lesz dolga az utódjának.

-Ratalics László-

Kapcsolódó anyagok:

  • Jó közbiztonság, rossz közlekedés
  • Amikor a rendõrt bántják
  • Bûn volt és lesz – a rendõrségnél is
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában