A nap legfontosabb anyagai

2024.04.18. 22:16

Tragédiák árnyékolták be Hajdú-Bihart

Halálos balesetek miatt riasztották kétszer is a hatóságokat Hajdú-Biharban. Összefoglaló a csütörtöki nap helyi híreiből.

Haon.hu

Halálos baleset történt Hosszúpályinál

Forrás: Napló-archív

  • Felborult egy autó csütörtök délelőtt a Debrecent és Hosszúpályit összekötő út 11-es kilométer-szelvényénél, a sofőr kirepült az autóból, már nem tudták megmenteni az életét. 
  • Elgázolt egy embert a vonat Berettyóújfaluban, az Ady Endre utcai vasúti átjáróban, a 60 év körüli férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
  • Ciklusértékelő beszédet tartott Papp László csütörtök este a Csokonai Fórumban. Debrecen polgármestere beszédében egyebek mellett kiemelte, a város a legnagyobb válságok közepette volt képes fejlődni.
  • Debrecen gazdasága szempontjából jelentős útfejlesztést adtak át csütörtök délelőtt. Elkészült a 33-as főút fejlesztésének utolsó szakasza, 2x2 sávra bővült a Debrecent nyugatról elérő szakasz a város és a Látóképi Csárda között.
  • Megkezdődött az általános iskolai beiratkozás a Debreceni Tankerületben, a tankerületi központ által fenntartott általános iskolákba április 18-19-én jelentkezhetnek a 2024-2025-ös tanítási évre a leendő első osztályos tanulók.
  • A debreceni 1-es posta még ebben az évben éjjel-nappali lesz, az is kiderült, milyen szolgáltatásokkal várják az ügyfeleket. 
  • Tizenhatodik alkalommal érkezett Debrecenbe az ENERGOexpó. A kétnapos Energetikai Konferencia és Szakkiállítás egy plenáris üléssel vette kezdetét a Kölcsey Központban csütörtökön. 
  • A nagy népszerűségre való tekintettel idén sokkal több esővízgyűjtő hordót osztanak ki Debrecenben, mint tavaly. A víz a közös kincsünk programban való részvételre a hónap végéig lehet regisztrálni.

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában