Kispolgárőrök

2024.04.01. 07:22

A rendőri munkával ismerkedtek az ebesi gyerekek

Az Ebesi Polgárőr Egyesület lelkes kispolgárőreit fogadta a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság.

Bekecs Sándor

A rendőrség munkájával ismerkedhettek meg az ebesi gyerekek

Forrás: Ebesi Polgárőr Egyesület-archív

Az Ebesi Polgárőr Egyesület továbbra is fontos feladatának tartja, hogy a polgárőrség iránt érdeklődő gyerekekből egy csoportot, a kispolgárőrök csoportját működtesse. Ennek érdekében, olyan tevékenységeket szerveznek a gyerekeknek, amelyek lehetővé teszik, hogy a legfiatalabb generáció is megismerhesse a polgárőrség önként vállalt bűnmegelőzési munkáját.

– A gyerekeknek régi kívánsága volt, hogy betekintést nyerhessenek a rendőrség munkájába. Mivel egyesületünk nagyon jó kapcsolatot ápol a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitánysággal, így márciusban engedélyt kaptunk egy látogatásra – mondta Balogh László egyesületi elnök.

A gyerekek Karácsony Béla rendőrtiszt vezetésével bejárták az épület legfontosabb helyiségeit, termeit. Láthatták az ott folyó rendőri munkát, hol történik a nyilvántartásba vétel, hogy néz ki az előállító helyiség és a fegyverszoba. A fiatalok szemügyre vehették a rendőrség által használt eszközöket, többek között a szolgálati fegyvereket, a bűnüldözést segítő eszközöket.

– Az élményszerű előadás, a személyes történetek felkeltették a tanulók érdeklődését, sok kérdést váltott ki gyerekekből. Sok ismerettel gazdagodva, nagyon jó hangulatban telt el ez a délután. Bízunk abban, hogy máskor is lesz lehetőségünk betekinteni a rendőrségen folyó munka mindennapjaiba, és lesz néhány tanulónk, aki ezt a pályát választja hivatásának – fogalmazott Balogh László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában