Vádemelés

2024.04.09. 08:27

Baleset Debrecennél: Fiatalkorú mutatta meg, hogyan lehet pillanatok alatt elveszíteni a friss jogosítványt

A 17 éves fiú háromszor is ütközött rövid, ámde annál szerencsétlenebb kimenetelű útja során.

Haon.hu

A vádirat szerint a fiatalkorú kevesebb mint három hónapja rendelkezett vezetői engedéllyel, amikor 2023. július 06-án, kora este, egy debreceni erdei földúton vezette a nevelőapja autóját úgy, hogy előtte szeszes italt fogyasztott - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

Amikor a fiú beindította az autót, két parkoló jármű között akart kitolatni, de nem megfelelő sebességgel manőverezett, ezért megcsúszott a nedves földúton és nekiütközött az egyik autó elejének. Abban közel négyszázezer forint kár keletkezett, amit az elkövető a nyomozás során megtérített.

Az ütközés után a fiú tovább közlekedett, de járművével nekihajtott egy kivágott fa tuskójának, majd egy élő fának ment neki, utána fennakadt egy kerékpárosoknak kialakított ugratón.

baleset, debrecen, ittas vezetés, friss jogosítvány
Az autó egy kerékpárosoknak kialakított ugratón állt meg végül
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy közelben éppen parkoló nő felfigyelt a zajra, és telefonon értesítette a rendőrséget. A helyszínre kiérkező rendőrök a légalkohol mérés után a fiú vezetői engedélyét elvették, őt pedig vérvételre szállították. Az eset során senki nem sérült meg, azonban a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során megállapították, hogy az elkövető vérében a bűncselekményi értékhatár négyszeresét megközelítő mennyiségű alkohol volt.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorút ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottat tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában