Évértékelő

2024.03.20. 11:40

Ismét eredményes éven vannak túl a hajdú-bihari tűzoltók

Haon.hu

Megtartották a 2023-as év értékelését

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megtartotta a 2023-as év értékelését a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az értekezleten meghívott vendégként részt vettek Rácz Róbert főispán, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke valamint a társszervek vezetői is. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Kecskeméti Dániel tű. dandártábornok, gazdasági főigazgató-helyettes képviselte - olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

Az értekezletet Pintér Antal Tamás tű. ezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának értékelése nyitotta meg. Az igazgató beszélt a tavalyi évben történt műszaki mentések és a tűzesetek számának alakulásáról, a megelőzésről és a tűzvizsgálatok fontosságáról. Ismertette a hatósági tevékenységeket, a vízügyi hatósági engedélyezéseket valamint a katasztrófavédelem szerepvállalását a vármegyét érintő kiemelt beruházásokban.

Cél az együttműködés

A vármegyei igazgató szavai után Kecskeméti Dániel tű. dandártábornok köszöntötte a tiszti állományt és a meghívott vendégeket. Beszédében a beavatkozó tűzoltók tevékenysége mellett kiemelte a funkcionalitásban dolgozók eredményességét is, amivel biztosították a szakmai munkához szükséges személyi, tárgyi feltételek meglétét. A tábornok tolmácsolta dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár elismerő szavait a katasztrófavédelem eredményeiről, melynek elérésében a vármegyei igazgatóságnak is nagy szerepe volt. A gazdasági főigazgató-helyettes beszélt a tavalyi évben átadott Nyíradonyi Őrs új épületéről és a vármegyében működő aktív önkéntes egyesületekről és szervezetekről, melyek támogatását a 2024-es év célkitűzései közzé sorolta.

Rácz Róbert főispán beszéde zárta az évértékelő értekezletet. Megköszönte a katasztrófavédelem 2023-ban nyújtott munkáját. Fontosnak tartotta elmondani azt, hogy a szervezet tevékenysége jelentős tényező a lakosság biztonsága és a gazdasági fejlődés tekintetében is. Közös feladatként és célként tűzte ki a jövőben a katasztrófavédelem és a kormányhivatal együttműködését a társadalmi elvárásokhoz való alkalmazkodásban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában