Sziréna

2024.03.04. 17:47

Frissítve! Egy ember elhunyt, többen megsérültek a debreceni balesetben – videóval, fotókkal

Két autó ütközött össze a Faraktár utcában, amelyet követően mindkét jármű a járdára hajtott, majd gyalogosokat is elsodortak. A balesetben egy személy életét vesztette, többen pedig megsérültek.

Haon.hu

Két autó ütközött össze, majd hajtott a járdára Debrecenben, a Faraktár utcán

Forrás: Tóth Imre

Karambolozott két személygépkocsi Debrecenben, a Faraktár utcában, azaz a 48-as főút 1-es kilométerszelvényének a közelében. Az ütközést követően mindkét jármű a járdára hajtott. A város hivatásos tűzoltói végzik a műszaki mentést, melynek során áramtalanítják a járműveket. A helyszínre mentőhelikopter is érkezik – közölte hétfő délután a katasztrófavédelem.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs megkeresésünkre tudatta:

A helyszínről két súlyos, életveszélyes és négy könnyebb sérültet szállítottak kórházba. Egy fő a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-nek közölt további részleteket az esetről. Mint mondta, öt mentőautó, köztük rohamkocsi és gyermekmentő, valamint egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Közölte, egy nő életét a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem lehetett megmenteni. Hozzátette továbbá, hogy egy gyermeket és egy felnőttet életveszélyes állapotban, négy felnőttet pedig stabil állapotban, könnyebb sérülésekkel szállítottak a Kenézy Gyula Kórházba.

Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott, a tűzoltók átvizsgálták a járműveket, abból az egyik egy elektromos autó volt, azt hőkamerával is ellenőrizték, majd a tűzoltók a mentőszolgálattal közösen a sérülteket látták el.

A rendőrök szakértő bevonásával vizsgálják a baleset tragikus körülményeit

A rendőrségi közlés szerint 16 óra 45 perc körül a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a Faraktár utcában két jármű ütközött, majd elsodortak több gyalogost. A balesettel érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a forgalmat a környező utcákba terelik – olvasható a police.hu oldalon. 

baleset, debrecen, faraktár, halálos, rendőrség, katasztrófavédelem
A balesetben érintett két autó a járdán állt meg

A vármegyei rendőr-főkapitányság munkatársa a helyszínen nyilatkozott portálunknak: 

 Hétfőn több baleset is történt: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában