Sziréna

2024.02.21. 08:59

Elfajult az italozás – ököllel, seprűnyéllel, de még egy szekrényajtóval is verte édesanyja élettársát egy férfi

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség vádat emelt az indulatos férfi ellen.

Haon.hu

A sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség az ellen a fiatal férfi ellen, aki otthonában ököllel és seprűnyéllel ütötte a sértettet – tudatta az ügyészség közlésében.

A vádirat szerint a vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei kistelepülésen élt az édesanyja házában, ott lakott a férfi édesapja és nagybátyja is, valamint az édesanyja élettársa, a sértett. A család férfi tagjai italozó életmódot folytattak, ilyen alkalmakkor rendszeresen voltak közöttük viták és veszekedések. 

2022. március 9-én a vádlott és a sértett voltak otthon, és egy közös italozás során összeszólalkoztak, az indulatos vádlott ököllel és seprűnyéllel ütlegelte az idősebb férfit, aki ennek következtében a fején többszörös, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

2023. május 27-én reggel a sértett élettársa, a vádlott anyja elutazott, így a férfiak az ezt követő napokban is együtt italoztak. 2023. május 28-án a kora esti órákban már valamennyien ittasak lettek, a vádlott apja és nagybátyja elvonultak, és lefeküdtek. A vádlott ezt követően belekötött a sértettbe, közöttük egyre erőteljesebb szóváltás alakult ki, majd a rendkívül indulatossá vált vádlott rárontott az ágyon ülő sértettre, őt a fején több helyen ököllel ütötte, majd a szobában magához vett egy vastag nyelű seprűt és a nyéllel tovább ütötte az idősebb férfi fejét és hátát. A sértett megpróbált védekezni, azonban a vádlott indulata fokozódott, a szobában talált szekrényajtót felvéve a sértettet kitartóan, testszerte tovább ütlegelte. A sértett az ütések következtében a földre került, ahol a vádlott magából kivetkőzve többször megrúgta és a hátát is megtaposta.

A sértettnek a vádlott kitartó és durva bántalmazása következtében főként a fején és arcán keletkezett számos súlyos sérülés, melyek egyike életveszélyes sérülésnek minősül. Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlástától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában