Sziréna

2024.02.20. 15:35

Valóban emberölés történt a Wesselényin Debrecenben? – utánajártunk a halálesetnek

Több kérdés is felmerült a haláleset körülményeivel kapcsolatban, azonban van magyarázat.

Hajnal László

A mentők hiába próbáltak segíteni a férfin

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

A Debrecenben hallottam Facebook-csoportban jelent meg egy bejegyzés vasárnap, melyben azt írták, egy debreceni férfit eszméletlenül, fejsérülésekkel találtak meg február 15-én a Petőfi tér és a Wesselényi utca sarkánál lévő buszmegállóban. A poszt szerzője – aki állítása szerint ismerte őt – hozzátette, a férfi a kórházban elhunyt, családja és élettársa pedig szeretné tudni, mi történt pontosan. Kifogásolta, hogy sem a sajtóban nem jelent meg a hír, sem hivatalos információt nem kapott.

A bejegyzés alatt meglehetősen elszabadultak az indulatok. A fejsérülés miatt többen azt gyanítják, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett. Arra hivatkoznak, hogy a környéken több térfigyelő kamera is található, így bizonyára fény derülhet a körülményekre.

Valóban történt haláleset, csak nem a Wesselényin

Úgy döntöttünk, utánajárunk az ügynek, információink szerint azonban az eset nem a Petőfi térnél történt. Habár a férfi korábban valóban a környéken tartózkodott, a mentők a Bartók Béla úton találtak rá. 

Ezt megerősíti, hogy az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete érdeklődésünkre nem tudott beazonosítani a Petőfi térnél történt, hasonló esetet. Részletes egyeztetés után viszont kiderült, a valódi helyszínre riasztott mentőegység sajnos az újraélesztési kísérlet ellenére sem tudta már megmenteni az 50 év körüli férfi életét.

Megkérdeztük a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, akik arról tájékoztatták a Haont, hogy a haláleset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Hozzáteszik, a helyszínen, a Bartók Béla úton bűncselekményre, idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel.

Tavaly augusztusban egy másik tragikus haláleset kapcsán terjedtek különböző hírek a közösségi médiában, a Haon a családtól igyekezett megtudni, mi történt:

Az elmúlt napokban több szokatlan rendőrségi hírről is beszámoltunk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában