Tragédia

2024.02.04. 18:34

Már keresik a tettest, aki lefejezhetett egy kutyát Balmazújvároson – a helyszínen jártunk

A Balmazi Civil Állatvédők egyik tagjával, Győri Mariettával ellátogattunk a tragédia helyszínére.

Horváth Péter

Az eset helyszínére mi is kilátogattunk Győri Mariettával, helyi állatvédővel

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, szörnyű tragédia történt, amelyről először a debreceni Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány számolt be

A történet vármegyeszerte megrázta a közvéleményt. Eddig tisztázatlan körülmények között, vélhetően brutális állatkínzás áldozata lett egy kutya.

Február 2-án a balmazújvárosi civil állatvédőkhöz érkezett egy bejelentés, mely szerint egy neve elhallgatását kérő túrázó a város határában, a sínek mellett egy kutya tetemére bukkant. Ami igazán felkavaróvá tette a történetet az az, hogy a kutya fejét a testétől teljesen elválasztotta a vonat, egyéb roncsolás viszont nem volt látható a közösségi médiában is közzétett, felkavaró képeken. 

Az eset helyszínére mi is kilátogattunk Győri Mariettával, helyi állatvédővel.

Utunkat Balmazújváros nyugati csücskében, a Daru városrész Kazinczy Ferenc utcájában kezdtük. Innen vettük célba a közeli vasúti síneket, melyek mentén Hortobágy irányába indultunk. Egyaránt küzdöttünk csípős, hideg széllel és a latyakos úttal, valamint az érzéseinkkel, ahogyan útközben Marietta felidézte az eddig ismert részleteket. Megtudtuk, ennek kapcsán a városban is rengeteg pletyka terjed már, egyesek már azt is sejteni vélik, a kutyát tudatosan végezhette ki korábbi gazdája. Marietta felidézte, amikor a rendőrséggel a helyszínen jártak, nem látta nyomát semmilyen zsinórnak, madzagnak, vagy bármi másnak, amivel a kiszolgáltatott állatot a sínekhez rögzíthették volna. 

Pusztán a sínszárra és a zúzottkőre száradt vérfoltok, valamint a sínektől 7-8 méterre fekvő állat teteme árulkodott arról, hogy valaki mégis vehette rá a fáradtságot, hogy közel negyedórát sétálva a városból, utolsó útjára kísérje négylábú „társát”. A történtek megemésztését még tovább nehezíti, hogy nem egy forgalmas vasúti szakaszról van szó.

Hamarosan mindenre fény derül

Ahogy az a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány Facebook-bejegyzésében is olvasható volt, megtették a szükséges jogi lépéseket és a tetemet is elszállíttatták már.

– Információim szerint a tetemet hamarosan boncolásnak vetik majd alá. Az orvosszakértő által elkészített jegyzőkönyv várhatóan újabb részletekre világít majd rá – fogalmazott Győri Marietta. Azt is elmondta, ha bárki hasonló esettel találkozna, haladéktalanul jelentse a helyileg illetékes gyepmesteri telep vagy állatvédelmi szervezet részére.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában