Sziréna

2024.02.15. 13:59

Megerőszakoltak egy debreceni nőt Tiszaújvárosban

Az eset múlt vasárnap történt. Az elkövető egy debreceni szórakozóhelyen ismerkedett meg a nővel; felajánlotta, hogy hazaviszi, de a szomszéd vármegyébe ment vele. A gyanúsított ukrán férfit letartóztatta a bíróság.

Haon.hu

A debreceni nő többször is értesítette a segélyhívót, amikor észrevette, hogy rossz irányba tartanak

Forrás: illusztráció / MW-archív

Szexuális erőszak miatt elrendelte a Mezőkövesdi Járásbíróság egy ukrán férfi letartóztatását, aki február 11-én megerőszakolt egy debreceni nőt

- közölte a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A nyomozás adatai szerint a hajnali órákban az ukrán terhelt egy debreceni szórakozóhelyen megismerkedett a sértettel, és felajánlotta, hogy gépkocsiján hazaviszi. Ezt követően az erősen ittas állapotban lévő nő észlelte, hogy nem a lakóhelye irányába tartanak, ezért mobiltelefonján több alkalommal értesítette a segélyhívót.

A közlemény szerint a gyanúsított végül Tiszaújvárosba vitte a sértettet, egy utcán leparkolt a gépkocsival, és a hátsó ülésen - a sértett száját és nyakát megszorítva - letépte az alsóneműjét és vele akarata ellenére szexuális cselekményt végzett. A sértettnek a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek - tették hozzá.

A bíróság álláspontja szerint - figyelemmel a kiszabható szabadságvesztés mértékére, amely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés - a külföldi állampolgárságú terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. A terhelt munkavállalás céljából tartózkodik Magyarországon, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén külföldre távozna. Emellett annak a veszélye is fennáll, hogy a sértettet megpróbálná megfélemlíteni vagy befolyásolni, és ezzel az eljárás sikerét meghiúsítaná.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Mezőkövesdi Járásbíróság indokoltnak találta, azt egy hónapra elrendelte. A végzés végleges - olvasható a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában