Vádemelés

2024.02.01. 08:57

Alig tette fel a rendszámot az autóra, a püspökladányi rendőrség máris lefoglalta

A férfi 2023 nyarán vásárolt egy személygépkocsit, azonban azt nem íratta át a nevére.

Haon.hu

Az autón egy másik járműhöz tartozó rendszámtábla volt

Forrás: Püspökladányi Rendőrkapitányság

A vádirat szerint a férfi 2023. szeptember 29-én a délutáni órákban a birtokában lévő, azonban egy másik autóhoz tartozó rendszámtáblát helyezett fel az át nem íratott személygépkocsijára és ilyen módon közlekedett azzal. A vádlottal szemben 2023. szeptember 30-án a kora hajnali órákban Püspökladányban rendőri intézkedésre került sor, amelynek keretében a férfi által felhelyezett rendszámtáblát lefoglalták - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

Tárgyalás nélkül dönthetnek

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és rendelje el a pártfogó felügyeletét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában