Vastagon fogott a toll

2024.02.27. 12:08

Hogy mennyivel?! – száguldozó BMW-st fogtak a rendőrök Bárándon

Durva gyorshajtást rögzítettek a 42-es főúton.

Haon.hu

Akciófilmbe illő jeleneteknek zajlottak a Debrecentől 50 kilométerre található Bárándon február 16-án. A 42-es főúton, a délutáni órákban egy külföldi sofőrt Báránd belterületén a megengedett 50 km/h helyett 142 km/h sebességgel mértek be a Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai – számolt be a döbbenetes gyorshajtásról közösségi oldalán a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőrkapitányság.

Az, hogy nem történt tragédia vagy tömegszerencsétlenség, pusztán a szerencsének köszönhető, hiszen, mint írták, ekkora sebességnél lakott területen belül nemcsak a sofőrnek, de a szabályosan közlekedőknek is lehetetlen időben és megfelelően reagálni egy ilyen sebességgel közlekedő autóra.

A járőrök megállították a külföldi sofőrt, és 390 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben, amit még aznap befizetett 

– olvasható a közleményben.

bmw-onjelolt-autoversenyzo-barand-rendorseg-birsag
A Bárándon bemért gyorshajtó BMW-s.
Forrás: Facebook/Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bejegyzésükben azt is kiemelik, a balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka a gyorshajtás, tehát a gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában