Visszatekintő

2023.12.24. 09:00

Földrengésnél, tűznél és eltűnt ember keresésénél is akcióba lendültek a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület tagjai

A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület a februári hónapot is összegezte.

Haon.hu

Forrás: Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Már a hónap eleje is mozgalmasra sikerült, 67 éves demens bácsi tűnt el a gondozási helyéről. A keresés második napján sikerült élve megtalálnunk! - olvasható az egyesület közösségi oldalán. Mint írják, a következő két napban a hirtelen jött hó és szél adott az egységeiknek munkát. 

Ukrajnából a háború miatt elmenekült családokat befogadó intézménynek segítettek aggregátorral áramot biztosítani, hogy a családok ne maradjanak fűtés nélkül. A februári viharkár második napján a vihar által megdöntött fákat kellett eltávolítaniuk. Nyíracsádon is egy 75 éves demens bácsi tűnt el, akinek felkutatásában szintén segítettek.

Kiemelték, életük egyik meghatározó eseménye volt a következő: a törökországi Hatay tartományba indultak, ahol a földrengés áldozatain segítettek. Közben az itthon maradt tagok többek között egy lakástűz eloltásában segédkeztek, illetve műszaki mentést hajtottak végre. 

A hónap második felében tűzeseteknél avatkoztak be, volt lakástűz, nádastűz, illetve egy sárban elakadt személyautót mentettek ki. Február 28-án összesen 14 beavatkozást végeztek el. Törökország, Bocskaikert, Debrecen, Nyíracsád, Derecske, Konyár, Hosszúpályi: ezen településen élőknek segítettek az egységek az év második hónapjában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában