Vádemelés

2023.11.07. 09:21

Dühében fejelhette le osztálytársát egy fiatal fiú egy hajdúszoboszlói iskola folyosóján

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a fiatalkorú fiú ellen, aki az iskola folyosóján egy szóváltást követően lefejelhette osztálytársát.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció/ Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott és a sértett osztálytársak, mindketten egy hajdúszoboszlói középfokú oktatási intézmény tanulói. 2022. december 15-én tanítási időszakban, az 5. és 6. óra közötti szünetben az iskola épületében, a folyosón szóváltásba keveredtek egymással, majd a vádlott ingerült lett és dühében egy alkalommal lefejelte a sértettet, majd távozott a helyszínről - írja közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Mint írják a sértett arcán az eset miatt 8 napon túl gyógyuló sérülés keletkezett.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő fiatalkorú vádlott ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a fiatalkorú vádlottat intézkedésként hosszabb időre bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a törvény kötelező rendelkezése értelmében az elkövető a próbára bocsátás időtartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában