Vádemelés

2023.11.14. 09:19

Ügyészség: javítóintézetbe kerülhet a fiatal fiú, aki kifosztott egy ájult nőt Debrecenben

A vádirat szerint a 16 éves fiú ahelyett, hogy segítséget hívott volna, elvette a földön fekvő nő táskáját.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint május 22-én este a sértett a debreceni vasútállomás aluljárója felé haladt, sietett, hogy elérje a vonatot. A lépcső tetején azonban megbotlott és legurult a lépcsőn, majd az ütődéstől elvesztette az eszméletét.

A földön fekvő asszonyt észrevette a 16 éves fiú, aki az aluljáróban az egyik peronhoz tartott. Látta, hogy a nő megsérült, de nem nyújtott neki segítséget, hanem kihasználta a magatehetetlen állapotát, felkapta a földről a táskáját és elfutott - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleményében. 

A fiatalkorú vádlott felszállt egy vonatra, útközben átnézte a táskát, és kivette belőle a sértett mobiltelefonját, valamint 1.600 forint készpénzt. Miután hazaért, a táskát a benne lévő értéktárgyakkal, személyes okmányokkal és bankkártyával együtt eldobta.

Az elkövető a sértettnek több mint 80 ezer forint kárt okozott, melynek nagy része megtérült. A hajdúhadházi rendőrök a mobiltelefont és a készpénzt megtalálták a vádlott lakásán és visszaadták az asszonynak. A sértett a táskát és okmányait is visszakapta, mert a tettét beismerő vádlott megmutatta a rendőröknek, hogy hova dobta el.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottat kifosztás bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának vétségével, továbbá közokirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a fiatalkorút javítóintézeti nevelésre ítélje és a meg nem térült 3 ezer forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában