Online csalás

2023.11.13. 17:03

Többször is eladta a nő a nem létező Wartburgot – lecsaptak a debreceni rendőrök

A 32 éves nőnek csak az átutalt összegre volt szüksége.

Haon.hu

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy mindig csak megbízható online kereskedőoldalról, aukciós weblapról vásároljanak

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Csalás vétség miatt folytattak eljárást a hajdú-bihari rendőrök egy kiskőrösi lakossal szemben – adta hírül a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán. Mint írják a nő távirányítós autót és egy zsebórát árult Facebook-csoportokban 2023 tavaszán. 

A termékekre hárman is jelentkeztek, előre elutalták a vételárat, viszont a Wartburg-makettet és a vekkert soha nem kapták meg. Miután a nő csak hitegette a vevőket és nem postázott, feljelentették.

A debreceni nyomozók a 32 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy mindig csak megbízható online kereskedőoldalról, aukciós weblapról vásároljanak. A terméket kínáló kereskedő ellenőrizhető több forrásból is, érdemes elérhetőségeket, referenciákat kérni. Továbbá felhívják a figyelmet, hogy soha ne utaljunk előre pénzt ismeretleneknek, ha van rá lehetőség, akkor válasszuk az utánvételes megoldást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában