Sziréna

2023.11.08. 10:20

Ezért kellett kiüríteni kedd délután a debreceni tízemeletest – fotókkal, videóval

A helyszínről kórházba szállítani senkit nem kellett.

Kiss Dóra

Egy tíz emeletes társasházhoz riasztották a tűzoltókat kedd délután Debrecenbe

Forrás: Tóth Imre

Többen pánikba estek kedd délután Debrecenben, amikor több mint száz embernek kellett elhagyni a lakását. Egy tízemeletes társasházhoz riasztották a tűzoltókat a Kishegyesi útra, a lakók irritáló szagot éreztek a levegőben – közölte a katasztrófavédelem. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor egységére is szükség volt. Méréseket végeztek a társasház minden szintjén, a garázssoron és a társasház alatt működő tanműhelyben is. 

A mérőeszközök kis koncentrációban szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a ház levegőjében, egyéb veszélyes anyagot nem. A tűzoltók folyamatos méréseket végeztek, melyek végül nemlegesek lettek, így a lakók visszatérhettek otthonukba. 

Ezzel egy időben a tűzoltók a lakókat – 116 embert – mentőálarc segítségével kísértek le a ház elé, akik a melegedőbuszokban várhatták meg a beavatkozás végét. A tűzoltók átszellőztették az épületet, így a lakók késő estére visszatérhettek otthonukba. 

Információink szerint akár felmosáshoz használt vegyszer is okozhatta az irritáló szagot, hiszen a szén-monoxid szagtalan gáz.

Az Országos Mentőszolgálat két mentőegységet riasztott a helyszínre, mentőellátásra nem volt szükség, a mentők a helyszínt biztosították a felszámolás ideje alatt. 

Egészségkárosodást senki nem szenvedett

 – közölte megkeresésünkre Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában