Különös kegyetlenség

2023.10.18. 09:26

Nem kapott választ a kérdésére a vámospércsi férfi, ezért baltával és ököllel támadt rá az élettársára

Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az ellen a férfi ellen a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség, aki beteg élettársát fejszével és ököllel ütötte.

Haon.hu

Ezzel a baltával támadt rá a sértettre

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a vádlott és a sértett több éve éltek élettársi kapcsolatban a vádlott vámospércsi házában. A sértett asszony egy korábban elszenvedett trauma következtében nehezen mozgott és állapota folyamatosan rosszabbodott - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészég közleményében. 

Mint azt az ügyészség írta, a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban egyre gyakoribbak voltak közöttük a viták és a veszekedések, az is előfordult, hogy a vádlott megütötte a sértettet. Január 22-én a vádlott és a sértett otthon tartózkodott, a konyhában a vádlott egy baltával fát hasogatott, a sértett pedig segített azt elpakolni. Eközben a férfi többször megkérdezte az asszonytól, hogy hol van a gyógyszere és a cigarettája, azonban a sértett nem tudott rá választ adni. Ezen feldühödve a vádlott a nála lévő 60 centiméteres nyelű balta fokával egyszer fejen ütötte a mellette lévő sértettet, aki ennek következtében a padlóra esett. A rendkívül indulatos vádlott az asszonyt tovább ütötte, ököllel és a balta fokával is számos alkalommal lesújtott a nő fejére.

Miután a férfi egy kicsit lehiggadt, a sértettet átöltöztette, ágyba fektette, a lakást feltakarította, azonban az asszonyhoz orvosi segítséget nem hívott - olvasható. 

A sértettnek a bántalmazás következtében több nyolc napon túl gyógyuló, illetve életveszélyes sérülése keletkezett. Figyelemmel a vádlott többszörös ütésére és az elkövetéshez használt eszköz jellegére, a sérült testtájékokra, a férfi annak lehetőségébe belenyugodva cselekedett, hogy a bántalmazás a sértett halálát eredményezheti.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Törvényszékre. A vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék a férfit fegyházbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától és a bűncselekmény elkövetéséhez használt kisbaltát kobozza el.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában