Tragédia

2023.10.12. 19:36

A hajdúsági kutató-mentők kutyája találta meg a Nagyhegyesen elásott lengyel férfi holttestét

Haon.hu

A kutya azonnal jelezte, hogy hol van a holttest

Forrás: Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Ahogy arról szerdán portálunk is beszámolt, emberölés történt Nagyhegyesen. A megrázó esetről, a speciális mentők azonban nem csak hallottak: 

egységünk a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőrfőkapitányság kérésére tevékenyen rész vett a feladatokban

– számolt be róla közösségi oldalán a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület.

Mint írták, október 10-én 18.27-kor kaptak felkérést a HBVM-i bűnügyi technikai osztály vezetőjétől, hogy nyújtsanak segítséget egy vélhetően elhunyt férfi felkutatásában Nagyhegyes külterületén. Felmerült a lehetősége, hogy az elhunyt bizonytalan vastagságú beton alatt van, így az egység egy élő és tetem keresésre kiképzett kutyával, beton vágására, bontására alkalmas technikai eszközökkel, két gépjárművel, öt fővel indult el a megadott helyszínre. 

Kiérkezésünk után, az ott lévő rendőri vezetővel egyeztetve, először a kutyát indítottuk el, hogy meggyőződjünk róla, valóban a területen van az elhunyt személy. Szinte másodpercekben volt mérhető a kutya indításától eltelt idő, máris jelzés volt, hogy valóban elhunyt személy van a területen.

Hozzátették, a műszaki egységük azonnal nekilátott a betonszerkezet áttörésének. Az egyesület munkája akkor ért véget, amikor a műszaki mentő felszerelésükkel és a rendőr kollégákkal közösen sikerült kiemelniük az elhunytat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában