Sziréna

2023.10.31. 07:54

Nem adott elsőbbséget egy sofőr, súlyos balesetet okozott Hajdúszoboszlónál

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt ellene, eltilthatják a vezetéstől és pénzbüntetést is kaphat.

Haon.hu

Egy kerékpárosnak ütközött, akinek egyik súlyos sérülése maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Minősített közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a sofőr ellen, aki megállás nélkül behajtott egy útkereszteződésbe, és elütötte a szabályosan közlekedő kerékpáros sértettet – tudatta keddi közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 8-án 7 óra 45 perc körüli időpontban a munkáltatója tulajdonában lévő és általa jogszerűen vezetett személygépkocsival közlekedett Hajdúszoboszló külterületén egy gazdasági társaság üzemi útján, a 3321. számú közút irányába tartott. A bűncselekmény elkövetésének helyszínén és időpontjában ideális, csapadékmentes időjárási viszonyok voltak, a forgalom gyér volt.

A vádlott a 3321. számú út kereszteződéséhez érve a számára megállási és elsőbbségadási kötelezettséget előíró jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyta és alacsony sebességgel jobbra behaladt az útkereszteződésbe. A 3321. számú úttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton robbanómotoros kerékpárján fennülve közlekedett a sértett, akinek a vádlott nem biztosított elhaladási elsőbbséget, és a jármű jobb első sarokrészével nekiütközött a körülbelül 25 km/h sebességgel érkező kerékpáros lábának. 

Az ütközés következtében a sértett a kerékpárról leesett, és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, amelyek közül az egyik maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

A vádlott KRESZ-szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és keletkeztek a sértett sérülései. Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában