Sziréna

2023.10.19. 17:02

Drogot tároltak a barber shopban, feltűnt a hirtelen szerzett nagy vagyon – a debreceni rendőrök csaptak le rájuk – videóval

A 24 éves kisújszállási férfi által üzemeltetett borbélyüzlet a hajvágáson és a borotváláson túl tárolta a kábítószert is.

Haon.hu

A családfő hol a feleségével, hol a barátnőjével ment nyélbe ütni az üzletet

Forrás: police.hu

Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfifodrász a gyanú szerint a havi keresetét dílerkedéssel egészítette ki. A drogterjesztésbe beszervezte a feleségét, az anyósát, de még a szeretőjét is – olvasható a police.hu közlésében.

Az Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni nyomozói felderítették, hogy a 24 éves kisújszállási férfi által üzemeltetett borbélyüzlet a hajvágáson és a borotváláson túl tárolta a kábítószert is. De volt, hogy a drogot a városban bérelt garázsában rejtette el, amelyet a nyomozók azonosítottak. Ott több csomag különböző típusú kábítószert és annak porciózásához használt eszközöket, csomagolóanyagokat találtak a kutatás során.

A családfő hol a feleségével, hol a barátnőjével ment nyélbe ütni az üzletet. Az előre kiporciózott drogot ilyenkor vagy az alsónadrágjába rejtette el vagy a nők melltartójába. Az anyósa segített a kábítószer tárolására szolgáló ingatlanok bérlésében, illetve a bűnös tevékenységből származó vagyon kezelésében.

Forrás: police.hu

A bizonyítékok alapján az illegális üzletet tavasz óta működtette a család. Volt, hogy fogyasztóknak adtak el a kábítószerből, de jó néhány terjesztővel is kapcsolatban álltak. A házaspár a bevételekből rövid időn belül nagy vagyonra tett szert. Új ingatlant vásároltak, és cserélgették nagy értékű gépkocsijaikat.    

Forrás: police.hu

A négy elkövetőt a KR NNI debreceni osztálya szeptember 27-én fogta el. Egyszerre négy helyen tartottak kutatásokat. 

A megtalált kábítószerek mellett különböző, porciózáshoz és csomagoláshoz használt tárgyakat és eszközöket is lefoglaltak a rendőrök a lakásokban, ahogy a bűnös üzlet során használt több mobiltelefont is. De lefoglaltak közel 5,5 millió forintot, két gáz- és riasztófegyvert is, valamint vagyonvisszaszerzés keretében két nagy értékű autót. Ezen túl zár alá vették a házaspár tulajdonában lévő kisújszállási házat is.

A 24 éves férfit, a 23 éves feleségét, a 41 éves anyósát, valamint a 22 éves szeretőjét is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A Szolnoki Járásbíróság a házaspárt letartóztatta, míg a másik két nőt bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Forrás: police.hu

A nyomozók az eljárás további részében a kábítószert vásárló személyeket is azonosítják, így várhatóan a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog.

Forrás: police.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában