Összefoglaló

2023.08.07. 11:09

Több mint kétszáztíz helyre riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat hétvégén

A rendőrség 30 személyt fogott el a hétvégén.

Haon.hu

A vármegyeszékhelyen a környező települések tűzoltói segítettek a városi hivatásos tűzoltóinak a viharkárok gyors felszámolásában

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A hétvégén több mint kétszáztíz helyre riasztották a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltókat – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

A péntek délutáni vihar nagy mennyiségű csapadékkal érkezett, ezért a faágak eltávolítása mellett a szivattyúkat is használták az egységek. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyik épületének alagsorát is elárasztotta az esővíz és a Déri Múzeum pincéjében is állt a csapadék. A pénteki viharkárok felszámolása szombaton is tartott, amikor újabb szél és jégeső érkezett Hajdú-Bihar vármegyébe. Nagyrészt Debrecenben volt műszaki mentés, de Hortobágyon két családi ház tetőszerkezetét is fóliázni kellett, mert a megrongálódott részeken beáztak az épületek. A családok otthonaikban maradhattak és személyi sérülés nem történt szombaton sem. Vasárnap is folyamatosan esett, de vízszivattyúzásra már nem volt szükség, favágásra annál inkább. A debreceni Borbíró téren a forgalmat akadályozták a lehasadó faágak, a debreceni Monostorpályi úton pedig személyautóra szakadt egy faág. A hétvégén a hivatásos egységek mellett az önkéntes tűzoltók is segítették a viharkárok gyors felszámolását.

Vasárnap összesen huszonegy helyre riasztották a tűzoltókat Hajdú-Bihar vármegyében. A debreceni Borbíró téren a forgalmat akadályozták a lehasadó faágak, a Monostorpályi úton személyautóra szakadt egy faág, a Cívis utcában egy iskola kerítésére borult egy fa, és a Kishatár utcában is csak a kerítés tartott meg egy kidőlt fát, amelyet a tűzoltók végül kivágtak. A vármegyeszékhelyen a környező települések tűzoltói segítettek a városi hivatásos tűzoltóinak a viharkárok gyors felszámolásában.

A rendőröknek is akadt dolguk a hétvégén

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában nyolc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek könnyű sérüléssel végződtek – tudatta a police.hu közlésében.

A szolgálatot ellátó állomány 30 személyt fogott el, közülük 26 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három embert a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, egy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 50 személyt állítottak elő, ebből 18 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 35 esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában