Ügyeleti összefoglaló

2023.08.08. 09:50

Hajnali baleset a Hajnal utcában, a tűzoltók gyorsan közbeléptek

A vihar utáni csendben is rengeteg a teendő az egész vármegyében.

Haon.hu

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hétfőn is tartott a hétvégi vihar okozta károk felszámolása. Több mint húsz riasztás érkezett a vármegyeszékhely utcáiból kidőlt fák vagy leszakadt ágak miatt. Többek között a Petőfi téren, a Hadházi úton, a Dorozsma, a Széchenyi utcában is szükség volt a tűzoltók munkájára. A Vármegyeháza utcában tegnap délután kidőlt egy fa, és az ott parkoló két személygépkocsira borult. A Derék utcában is egy autóra dőlt egy nagy fa. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A Csáthy utcában egy kémény dőlt meg veszélyesen, az Eötvös utcában egy családi ház tetején az ereszlemezt bontotta meg a szél, a Szív utcában pedig egy családi házra borult antenna eltávolítására siettek a tűzoltók. A vármegye több településén is dolgoztak az egységek a viharkárok felszámolásán. Püspökladányban, a Damjanich utcában, és a Zrínyi utcában is a kidőlt fa eltávolítására avatkoztak be a püspökladányi hivatásos tűzoltók. Hajdúszoboszlón, Egyeken, és Hajdúböszörményben is lehasadt faágakat kellett levágni.

Berettyóújfaluban az Oláh Zsigmond utcában egy kiscica nem tudott lejönni egy családi ház tetejéről. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével felmásztak tetőre, és épségben lehozták az ijedt állatot, emeli ki összefoglalójában a katasztrófavédelem.

katasztrofavedelem_karmentes_debrecen
Akcióban a tűzoltók.
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két személygépkocsi ütközött össze hétfőn hajnalban, Debrecenben a Hajnal és Vágóhíd utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Garázsban elhelyezett telefonos elosztó kapott lángra tegnap délután Debrecenben a Tarján utcában. A tűz átterjedt az épületben található két szeméttárolóra is, amelyben két személygépkocsi is parkolt. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, és a két autót sérülés nélkül kihozták az épületből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában