Szomorú hír

2023.07.21. 18:39

Tragédia: meghalt a lezuhant ejtőernyős, akit balesete után Debrecenbe szállítottak

A férfi szerdán hunyt el a Magyar Ejtőernyős Szövetség jelentése szerint.

Haon.hu

A Nyíregyházi Repülőtérről a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusára szállították az ejrőernyőst

Forrás: Szon.hu / Dodó Ferenc

A 40 év körüli miskolci férfi július 8-án csapódott a nyíregyházi repülőtér melletti füves területre, miután nem nyílt ki rendesen az ejtőernyője. A férfinek a hírek szerint ez mindössze a második ugrása volt, szemtanúk arról számoltak be, hogy pörögve zuhant, 250 kilométer per órás sebességgel érhetett földet.

Mentőhelikopterrel vitték kórházba a baleset után, a Debreceni Egyetem sajtóügyelete még július 10-én arról tájékoztatta a Haont, hogy a Nyíregyházi Repülőtérről a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusára szállított lezuhant ejtőernyőst intenzív osztályon kezelik, állapota válságos.

A 2023. július 08.-án Nyiregyházán, ejtőernyős baleseteben megsérült, a Miskolci Ejtőernyös Sport Klub tanulója a gyors orvosi segítség és szakszerű kórházi ellátás ellenére a tegnapi napon, életét vesztette

 – írta a Szon a Magyar Ejtőernyős Szövetség csütörtöki Facebook-posztja nyomán. A bejegyzésben hozzátették: az illetékes hatóságok szakertő bevonásával vizsgálják a tragédia körülményeit.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában