Kék hírek

2023.07.05. 08:44

Motorosokat gázolt Püspökladánynál, aztán elfutott – egy ember meghalt a szörnyű balesetben – fotókkal, videóval

Az autó sofőrjének vezetnie sem lett volna szabad.

A baleset 2022 nyarán történt

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a püspökladányi férfi ellen, aki a 4-es főúton haladva áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba, és személygépkocsijával két motorkerékpárossal ütközött, írja közleményében a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a püspökladányi férfi tavaly június 28-án dél körül egyedül közlekedett Püspökladány térségében, a 4-es főúton Debrecen felől Karcag irányába a megengedett sebességhatáron belül, kb. 89 km/h sebességgel. A vádlott a vezetés során a biztonsági övét nem használta.

Az ügyészség rámutat: a bűncselekmény időpontjában és környezetében ideális, jó látási viszonyok voltak, csapadék nem volt, azonban az útszakaszon folyamatos volt a forgalom. A püspökladányi férfi nagyfokú figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal sávba, és az autó bal első részével frontálisan nekiütközött a vele szemben szabályosan elöl haladó motorkerékpárosnak. Az ütközés után a vádlott járműve balra tartva továbbsodródott, és eközben a jobb oldali első részével több mint 60 km/h sebeséggel nekiütközött a másodikként a sávban haladó motorosnak. A vádlott által vezetett személygépkocsi megpördülve a bal oldali útpadka mellett állt meg, míg a két sértett a motorkerékpárokkal az ellenkező forgalmi sáv melletti útárokba borult.

A vádlott, miután kiszállt az autóból, azonnal elfutott a helyszínről, és ismeretlen helyre távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a baleset során valaki megsérült-e, illetve segítségnyújtásra szorul-e.

A püspökladányi férfi többszörös KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként bekövetkező balesetben az elsőként érkező sértett testszerte 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, míg a másik sértettnek olyan súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette – olvasható az ügyészségi közleményben.

Hozzátették: a vádlott a bűncselekmény elkövetésékor úgy közlekedett, hogy tudott róla, hogy több járásbíróság korábban jogerősen eltiltotta őt a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben a Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozott.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat halmazati büntetésként börtönbüntetésre ítélje, emellett hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől és mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában