Ügyeleti hírek

2023.06.25. 09:14

A viharban megsérült, kettéhasadt fák adtak munkát a hajdú-bihari tűzoltóknak

Egyik riasztás érkezett a másik után.

Sok helyen kellett vágni a fákat Hajdú-Biharban a vihar után

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Szombaton is a pénteken este átvonult vihar határozta meg a megye tűzoltóinak a napját. Számos riasztás érkezett a megye településeiről kidőlt és utat eltorlaszoló fák, vagy leszakadt faágak miatt - olvasható a katasztrófavédelem portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A kora reggeli óráktól majd a délelőtt folyamán közel húsz riasztás érkezett Debrecenből. Leszakadt faágak miatt vonultak a vármegyeszékhely tűzoltói a Mester utcába, ahol egy tíz méter magas fa kettéhasadt. A Görgey utcában egy tizenöt méteres fa tört ketté derékban. Délelőtt pedig a Panoráma úton található kereszteződésben dőlt az útra egy tíz méter magas fa. Szintén a délelőtti órákban vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók a Vámospércsi útra, ahol egy tizenkét méter hosszú faág a vasúti sínekre dőlt és akadályozta a vasúti közlekedést. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az ágat. Sérült fák adtak munkát Debrecenben még többek között az Egyetem sugárúton, a Domokos Lajos utcában, az Acsádi úton és az Akadémia utcában is.

Derecskén, a Semmelweis utcában egy ingatlan kerítésére dőlt egy fa, itt a berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók kézi erővel távolították el a fát. A településen a Bem és a Bajcsy Zsilinszky utcában is szükség volt beavatkozásra. Utóbbi helyen akácfa borult egy épületre.

Hajdúböszörményben, a Mester utcában személygépkocsira borult egy öt méteres faág, amelyet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el.

Komádiban egy tíz méteres szilfa hasadt ketté, Ebesen a Kertész utcában és a Boruzs tanyán volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Hosszúpályiban, az Alkotmány utcába vonultak a létavértesi önkormányzati, a debreceni hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók, ahol egy ingatlan udvarán található fenyőfa ága tizenöt méter magasan hasadt le. A tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Kerítésnek hajtott egy személygépkocsi tegnap hajnalban, Debrecenben, a Laktanya utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Árokba csúszott egy személygépkocsi szombaton késő este Derecske közelében, a 4816-os számú úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában