Ügyeleti hírek

2023.06.26. 08:48

Telefonvezetékre és épületre is dőlt fa Hajdú-Biharban

A rendőrök 39 személyt állítottak elő a hétvége folyamán.

A pénteki vihar nem tett jót a fáknak

Forrás: Napló-archív

Vasárnap Debrecen több utcájába is vonultak a vármegyeszékhely tűzoltói lehasadt faágak miatt. A Tócóskert téren egy nagyméretű fa veszélyeztette a gyalogos forgalmat és a parkoló autókat. Az egység emelőkosárból motoros láncfűrésszel avatkozott be. Debrecenben, az István útra, a Nyomdász utcába, a Derék utcába és a Csigekert utcába is lehasadt faágak miatt vonultak a tűzoltók - olvasható a katasztrófavédelem portálunkhoz eljuttatott közleményében. 

Lehasadt és egy telefonvezetékre dőlt egy nagy méretű fa egyik ága Monostorpályiban, a Damjanich utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kihúzós létrán keresztül motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Meggyfa dőlt egy épületre vasárnap kora délután Hajdúböszörményben, a Széchenyi István utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók dugó létra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a gyalogosforgalmat is veszélyeztető növényt.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában öt személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami közül 1 súlyos, négy pedig könnyű sérüléssel végződött - írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 48 személyt fogott el, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, négy személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 32 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 39 személyt állítottak elő, ebből 17 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 23 esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában