Összefoglaló

2023.03.12. 08:31

Több helyen okozott kárt szombaton a hatalmas erejű szél Hajdú-Biharban

Debrecenben egy tizenöt méteres fenyőt döntött ki, Balmazújvárosban pedig még a kézilabda csarnok tetejét is megbontotta.

A hivatásos tűzoltók láncfűrésszel, kéziszerszámokkal és kosarasgépjárművel is dolgoztak

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Szombat reggel egy autó és egy motorkerékpár ütközött össze Debrecenben, a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták és áramtalanították. A balesetben senki sem sérült meg – tudatta a katasztrófavédelem szombati összefoglalójában.

Egy tizenöt méteres fenyő dőlt ki szombaton Debrecenben, a Franciska utca végében. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Megbontotta a szél egy lakóház tetején a zsindelyt szombaton Tetétlenben, a Hunyadi utcában. A kabai önkéntes tűzoltók vonultak, akik a húsz négyzetméteres területről a meglazult részeket eltávolították, ezzel a zsindely további felszakadását megakadályozták.

Szintén a szél bontotta meg a kézilabda csarnok tetejét Balmazújvároson, a Kastélykert utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kosarasgépjármű segítségével a lógó lemez darabot kézzel eltávolították.

A vakolat lazult meg egy társasház homlokzatán szombaton a debreceni Zöld utcában. A város tűzoltói a meglazult részeket kéziszerszámokkal lebontották, hogy az a magasból ne okozzon veszélyt.

Később ismét a szél miatt riasztották a tűzoltókat. Hajdúszoboszlón, a Gönczy Pál utcában egy lakóház lemez borítású tetejét bontotta meg szél hat négyzetméteren. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a lemeztetőt visszarögzítették.

Késő este három autó ütközött össze Debrecenben, a Böszörményi úton. A város hivatásos tűzoltói az áramtalanítást végezték el. Személyi sérülés nem történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában