Videón mutatjuk!

2023.02.10. 12:39

Kegyetlenség! Kutyát dobtak a kukába a szoboszlói temetőben – fotókkal, videóval

A nő megunta, hogy követi az állat, ezért dobhatta a ketrecbe.

A kutya azóta a gyepmesteri telepen van

Forrás: Tóth Imre

Arról értesítették szerdán a hajdúszoboszlói temető dolgozóit, hogy az egyik hulladékgyűjtő ketreceben van egy kutya. A dolgozók kiszabadították a fiatal, barátságos, rémült ebet a ketrec fogságából, majd értesítették a gyepmestert – tudatta a Hajdú Online-nal Nyéki István, a Hajdúszoboszlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Megosztotta azt is, hogy a kamerafelvételeken tisztán látszik, hogy egy, a temetőn áthaladó hölgyet követett a kutya. 

Amikor odaértek a hulladékgyűjtőhöz, a nő behajította a ketrecbe az állatot, majd mint aki jól végezte dolgát, tovább ballagott. Kutyus kétségbeesetten próbált kiszabadulni, azonban nem járt sikerrel. Nyüszítéssel próbálta magára felhívni a figyelmet.

Nyéki István úgy fogalmazott, megdöbbentő, hogy valaki így viselkedik egy állattal. A városgazdálkodáshoz tartozik a gyepmesteri telep is, oda szállították az ebet. Két hétig lesz itt megfigyelés alatt, elviszik állatorvoshoz, beoltják és csipet is kap. A kutyát nem hagyják sorsára, megpróbálnak neki gazdát találni, ha nem sikerül, menhelyre kerül.

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában