Sziréna

2022.12.09. 14:15

Ilyen is van: drága hűtőket loptak egy veszteglő tehervonatról Hajdúhadházon

Az eset még szeptemberben történt, most megtalálták a tettest.

Forrás: police.hu

Egy fuvarozási cég képviselője tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy az egyik tehervonatról eltűnt két nagy értékű hűtőszekrény még szeptember 5-én. Mint kiderült, a vonat a hajdúhadházi állomáson vesztegelt forgalmi okok miatt, az elkövetők pedig ezt használták ki, és leemelték a hűtőket az egyik vasúti kocsiról – derül ki a megyei rendőr-főkapitányság közleményéből.

A nyomozók részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a látókörükbe került egy helyi lakos, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 39 éves férfi december 8-án gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, és azt is elárulta, hogy gyorsan továbbadott a hűtőkön. A beszerzett információkat követve a rendőrök a nyomára akadtak a műszaki cikkeknek.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a gyanúsítottal szemben. A férfi társainak beazonosítása folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában