Vádemelés

2022.11.03. 09:41

Kesztyűtartóban hagyott bankártyával élt vissza a hajdúnánási autómosó

Az adatokhoz autómosás során jutott hozzá.

Forrás: Illusztráció/Freepik

Pénzbüntetést indítványozott a Debreceni Járási Ügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel egy autómosó alkalmazottjaként élt vissza egy ügyfél bankkártya-adataival. A vádirat szerint – tájékoztattak november 3-án – a sértett 2021 szeptemberében érkezett a debreceni autómosóba, a kocsit otthagyta. 

A terhelt a jármű takarítása során észrevette a kesztyűtartóban hagyott bankkártyát, amelyet a mobiltelefonjával lefényképezett, hogy később a fizetőeszköz adataival internetes vásárlásokat végezhessen.

 Még aznap otthon, Hajdúnánáson több, nagyobb összegű tranzakcióval próbált fogadni egy internetes oldalon. Ezek egy része sikertelen volt, ugyanakkor 100 ezer forintot elköltött. 

A sértett a telefonjára érkező sms üzenetek révén észlelte a számlájáról történő levonásokat, ezért letiltatta a bankkártyáját. Az okozott kár úgy térült meg, hogy a bank visszafizette a levont összeget. 

Az eljárás során információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettben emeltek vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában